You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
ÄTA BARER OCH PUBAR

Barer och pubar i uppsala

Det finns gott om barer och pubar i Uppsala. Oavsett om du är ölfantast, musikentusiast eller mingelsugen så hittar du ett ställe som passar dig.

Vid sidan av Uppsalas studentnationer hittar du allt från små barer och mysiga pubar till moderna uteställen och klassiska krogar. Här nedan följer ett antal tips på barer med olika inriktning och atmosfär.

Brittiska pubar

För öl- och whiskeyfantaster finns flera brittiska pubar som erbjuder ett gediget utbud av dryck samt klassisk och vällagad pubmat. Några av dem har så mycket som upp till 1 000 sorters öl, ett tjugotal fatkranar och flera sorters whiskey.

Två tips är O'Connors och Churchill Arms.

Mysiga barer med livemusik

Vill du luta dig tillbaka med ett glas vin till tonerna av livemusik? På flera av Uppsalas barer kan du njuta av allt från lokala trubadurer och band till stora populära artister. Katalin och Bistro Hijazz är några exempel.

Moderna och populära uteställen

Du som föredrar moderna uteställen med puls har en del att välja på. Kika in på tapasbarerna Plock eller Tilltugg, här kan du beställa en välblandad drink, kombinera din egen meny av smårätter och titta på folk. 

Inspirerad av Londons puls är Stationens bar ett bra val om du vill umgås med vänner över en bit mat eller ett glas. Barens specialitet är gin och här serveras en rad spännande gindrinkar och lite udda märken.

Besök en hotellbar

Hotellbarerna i Uppsala har blivit allt mer populära under åren. Varje fredag kan du ta hissen upp till Clarion Hotel Gillets skybar för att avnjuta en drink och den fantastiska utsikten över domkyrkan och Uppsala slott. Om höga höjder inte är någonting för dig så kan du istället stanna på bottenplan hos Kitchen & Table, hotellets Manhattaninspirerade bar och restaurang.

Grand Hotell Hörnans mysiga lobbybar kan du njuta av klassiska cocktails och drinkar i vacker hotellatmosfär anno 1907.

Du som är nattsuddare kommer att gilla Picnic på Radisson Blu där baren har öppet till 02.00. Längs med den häftiga glasfasad kan du ta en drink och umgås både inom- och utomhus.

INSPIRATION ÄTA

loading
+
Start / Äta / Barer och pubar