You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Äta Julbord

Frossa i julens alla läckerheter

Kicka igång julstämningen och avnjut ett läckert julbord tillsammans med dina nära och kära. Flera av restaurangerna dukar upp sina godsaker redan från slutet av november. Välj och vraka mellan allt från moderna julbord till mer traditionella varianter, med specialiteter från såväl Sverige som andra länder.

Att äta gott i december är en tradition som går flera hundra år tillbaka i tiden och rätter som lutfisk, dopp i grytan och julgröt har en mycket lång tradition i de svenska hemmen. Många av de traditionella rätterna serveras än idag på restaurangernas julbord, men åtföljs av ”nyare” rätter, som köttbullar och prinskorv. Några restauranger har även valt att satsa på helt nya julbordsvarianter med olika internationella influenser.


Klassiska julbord

Frossa i julens alla läckerheter till lunch, middag eller både och. Flera av restaurangerna erbjuder klassiska julbord i anrika och stämningsfulla miljöer. På Eklundshof serveras du egenkryddad glögg vid öppna eldar och mat från omsorgsfullt valda lokala leverantörer. Hos Villa Anna erbjuds du ett klassiskt julbord med ”hemma hoskänsla” och massor av kulinariska överraskningar. Eller varför inte uppleva ett julbord på Slottet hos Cajsas Kök.


Klassiska julbord med en twist

Elite Hotel och Domtrappkällaren får du möjlighet att avnjuta massor av klassiska julbordsrätter i vackra miljöer, men med en modern twist för en mer unik upplevelse. Norrlands Nation Fest & Konferens dukar upp ett ståtligt julbord med massor av norrländska specialiteter i vackra sekelskiftslokaler.


Julbord med det lilla extra

Söker du något mer än bara god mat på julbordet? Flustret anordnar i år julshowen "That Christmas Party" där du får uppleva massor av  amerikanska rockklassiker i unika lokaler. Söker du en ”modernare” upplevelse är Wallmans på Hyllan ett måste med glittrande kläder och massor av medryckande musik. För dig som i stället vill aktivera dig efter maten erbjuder Latitude 59 ett antal aktiviteter så som minigolf, bowling och shuffleboard.


I listan till höger hittar fler av alla de härliga julbord Uppsalas restauranger erbjuder.

INSPIRATION ÄTA

loading
+
Start / Äta / Julbord