You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Äta Matfestivaler

Matfestivaler och marknader

Smaka på det bästa som Uppsala och Uppland har att erbjuda i mat- och dryckesväg. Besök någon av våra årliga matfestivaler eller handla lokalodlade delikatesser på våra matmarknader.

Handla lokalproducerat på Uppsalas matmarknader

Sugen på nyskördade läckerheter från Upplandsbygden? Varje fredag under våren och hösten dukar Bondens mat i Uppland upp till marknad utanför Uppsala resecentrum. Här får du träffa traktens mathantverkare och handla ostar, marmelader, grönsaker och färskt kött – närproducerat och prisvärt.

Missar du fredagens marknad på resecentrum kan du även besöka Fyristorg dagen efter. Torghandeln har öppet året om och varje helgfri lördag finns försäljare på plats som erbjuder lokalodlad mat, bär, svamp och blommor.

I september går den årliga skördefesten i Wik av stapeln. I det natursköna området vid Mälaren arrangeras höstmarknad med försäljning av närodlat och hantverk, samt underhållning för barn och vuxna.

Matfestivaler i Uppsala

Uppsala Beer & Whisky Festival

Uppsala har ett rikt och levande pub- och krogliv, inte minst tack vare våra studentnationer. Därför är det roligt att vi numera stoltserar med en egen öl- och whiskyfestival. Uppsala Beer & Whisky Festival hade premiär 2015 och går av stapeln igen i början av 2016.
www.uppsalabeerwhisky.se

Uppsala vegofest

Välkommen på vegofest! Under en hel helg i april uppmärksammas miljö, hälsa, djurrätt och matglädje i Uppsala. Oavsett om du är vegetarian, vegan eller inbiten köttätare är du välkommen att ta del av föredrag, livemusik, workshops och vegetarisk mat.
www.vegofest.se

Bondens egen matfestival och Botans dag

Den sista helgen i augusti varje år förvandlas Botaniska trädgården till en mat- och trädgårdsfest med marknader, utställningar och tävlingar. Här kan du träffa Upplands lokala producenter och handla alltifrån blommor och grönsaker till ekologiskt kött, ost, saft och sylt.
www.bondensmatiuppland.se

Aktuella matevenemang i Uppsala

I vår evenemangskalender finns fler matevenemang, hitta hela listan här.

INSPIRATION ÄTA

loading
+
Start / Äta / Matfestivaler och marknader