You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Nyheter från mötesindustrin

Renovering - Scandic Uppsala Nord

I november 2012 startade en omfattande konceptrenovering av Scandic Uppsala Nord. I mitten av juni ska 106 hotellrum vara klara och i september är även övriga delar färdigställda. Scandic Uppsala Nord är ett av de första hotellen i Sverige där det nya konceptet implementeras.

Renoveringen av Scandic Uppsala Nord startade november 2012. Hela bygget beräknas vara klart i början av september 2013. Ulf Jakobsson, hotelldirektör på Scandic Uppsala Nord, är glad över att vara ett av de första Scandic-hotellen i Sverige där det nya konceptet implementeras.

- Vi kommer att få en helt ny lobby- och restaurangdel samt att 143 befintliga hotellrum blir upprustade. Detta toppar vi med ett alldeles nytt matkoncept, Köksbaren, för att säkerställa att våra gäster trivs och kan äta riktigt gott. Med allt detta hoppas vi kunna attrahera nya och gamla gäster, men  naturligtvis även Uppsalaborna – för såväl arbete som fritid, säger Ulf Jakobsson.

För att ändå ge de olika Scandic-hotellen sin unika särprägling har lokala element, som präglar orten hotellet ligger på, lyfts fram. Som exempel finns en specialdesignad tapet med lokala kändisar, företeelser eller symboler.

Miljöhänsyn, socialt ansvarstagande och tillgänglighet är centrala delar för Scandic, och har självklart vägt tungt även i renoveringsarbetet. Detta innefattar allt ifrån val av leverantörer, till hur uttjänta möbler tas tillvara och miljöaspekter på de produkter som ska finnas på de ombyggda hotellen.

Uppsala Convention Bureau och evenemangslots

loading
+
Start / Möten och evenemang / Scandic Nord Renoverar