You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Upplev Uppsala Sommaren 2018

Upplev sommaren i Uppsala

Under sommaren finns det massor av aktiviteter och evenemang att ta del av i Uppsala. Här hittar du ett urval av årets höjdpunkter.

Musik och festivaler

Musiksommaren i Uppsala utlovar konserter och festivaler för alla smaker. Upplev färgsprakande framträdanden under Kulturernas Karneval, skönt gung på KAP under Uppsala Reggaefestival eller maxat med girlpower när Queens of Pop intar Botaniska trädgården.

Du som gillar historia och mer traditionsenliga evenemang kommer att gilla tornspel med medeltida toner vid Uppsala domkyrka, gustavianska toner i Linnés anda på Linnés Hammarby eller medryckande allsång till toner av ABBA i Parksnäckan.

Se hela sommarens konsert- och festivalutbud.

 

Konst och museer

Uppsala har ett brett utbud av konstutställningar. I sommar kan du bland annat ta del av kamerans roll i arkeologin under Gustavianums utställning "Långt borta och nära", hisnande höjder och vacker natur i utställningen "Tightrope" av lindansaren Taus Makhacheva på Uppsala Konstmuseum eller den intresseväckande historien om Uppsalaprofilen Sara Den Rara genom utställningen "500-5/MPH".

På Upplandsmuseet kan du även ta del av den helt unika uställningen "Sim Sala Bim", där du får uppleva mystik och trollkonst med riktiga trolleriobjekt och även prova på att utföra magi på egen hand.

Se fler av sommarens konstutställningar.

 

Guidade turer och stadsvandringar

Lär känna Uppsala och stadens spännande historia genom att gå någon av de guidade turer och stadsvandringar som erbjuds. Upplev Uppsala från hisnande höjder under en takvandring på Uppsala slott eller tassa runt i de historiska kvarteren och lär känna staden genom Pelle Svanslös ögon. Ett måste är att även att besöka en av Uppsalas stoltheter - domkyrkan.

Uppsala är också en historisk plats för Blomsterkungen Carl von Linné. Följ med vår nutida och alldeles egna Linné, Hans Odöö, på en vandring i Blomsterkungens fotspår och lär känna Linnés Uppsala. Du kan också besöka hans kära sommarbostad Hammarby, strax utanför city. 

Även den världsberömde filmskaparen och teaterregissören. Ingmar Bergman har historisk anknytning till staden. Ta reda på allt och lite till om hans tid i Uppsala genom den stadsvandringen som genomförs till minne av honom när Sveriges firar Ingmar Bergman 100 år.

Se hela utbudet av guidade turer, visningar och stadsvandringar.

 

Fler aktivititeter?

Varje lördag är det loppmarknad på Vaksala torg. Passa på att strosa runt och fynda något bland alla överfulla loppisbord. För dig som vill göra något annorlunda och tycker om att äta arrangeras även en Räkkryssning, där du kan frossa i räkor samtidigt som du får njuta av naturen vid Fyrisån och Ekoln. Eller varför inte prova på att slunga honung i Hagby? Du hittar majoriteten av alla kommande aktiviteter i vår evenemangskalender.

 

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Evenemang i Uppsala / Sommartips 2018