You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Sevärdheter Museum

Medicinhistoriska museet

LÄR DIG OM LÄKEKONSTENS HISTORIA

 
 

Det Medicinhistoriska museet är ett komplett museum för kropp och själ, beläget i Ulleråker som förr rymde ett av Sveriges största psykiatriska sjukhus. Museet ligger i den gamla administrationsbyggnaden för Uppsala Hospital och Asyl från tidigt 1900-och skildrar den medicinska och tekniska utvecklingen inom de flesta av läkekonstens grenar från äldsta tid till nutid, bland annat förlossningskonst, intensivvård och klinisk kemi.

Här finns mycket du kan lära. På ca 750 kvadratmeter visas instrument, apparater och andra typer av material från de flesta av läkarvetenskapens specialiteter. Akademiska sjukhusets mer än trehundraåriga historia berättas och ett rum är fyllt med apotekshistoria. Här hittar du också Elisabet Dillners samling deponerad och det tidigare Psykiatrihistoriska museet som upptar husets hela övervåning införlivat i Medicinhistoriska museet.

På övervåningen kan du ta del av Ulleråkers sjukhus långa historia som går tillbaka till 1811 och utställningar med bland annat rörande behandlingsformer, verkstads- och terapiarbeten samt personalens arbetssituation.

 
Faciliteter

Handikapp:
handikapptoalett
tillgängligt med rullstol

Konferensutrymmen:
antal grupprum (2)
antal mötesrum (1)
max sittplatser, biograf (64)
max sittplatser, klassrum (40)
 

FLER EVENEMANG & AKTIVITETER

+
Start / Göra / Göra / Medicinhistoriska museet