You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Sevärdheter Barn/Familj

Museum Gustavianum

Universitetsmuseum

 
 

Gustavianum är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad och numera ett universitetsmuseum som rymmer flera tusen år av historia. I museets fasta utställningar finns delar av samlingarna som Uppsala universitet samlat på sig sedan grundandet 1477. Allt från mumier och vikingasvärd till konst och antika mynt. Du hittar också instrument och andra typer av föremål som berättar om Uppsala universitets historia och vetenskapsmännen Rudbeck, Celsius och Linné som alla var verksamma här.

Högst upp i huset finns den anatomiska teatern som byggdes på 1660-talet för dissektioner inför publik. Här finns också det Augsburgska konstskåpet, som Gustav II Adolf fick av rådsherrarna i Augsburg 1632. Det är ett fantasifullt utsmyckat konstskåp med synliga lådor, hemliga fack och tusen föremål som fungerade som ett dåtida internet.

Museum Gustavianum är en spännande blandning av nutid och dåtid – en annorlunda mötesplatsen för evenemang och konferenser. Du kan hyra en föreläsningssal eller hela huset. Varför inte avsluta konferensen med en visning av museet?

 
Faciliteter

Handikapp:
handikapparkering
handikapptoalett
hörslinga
tillgängligt med rullstol

Kapacitet:
antal personer (300)

Konferensutrymmen:
antal mötesrum (2)
max sittplatser, biograf (78)
 

FLER EVENEMANG & AKTIVITETER

+
Start / Göra / Göra / Museum Gustavianum