You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Sevärdheter Park/Trädgård

Ultuna Kunskapspark

En stor mångfald av växter

 
 

Det nya Campus Ultuna, som hör till Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), har sakta men säkert växt fram. Kunskapsparken, om totalt 20 000 kvadratmeter, utgör en del av det området. Parken består av olika delar med olika karaktärer, här hittar du hittar en stor variation av växter, växtarrangemang och miljöer. Det finns också olika trädgårdsanknutna experiment och under vegetationsperioden föreläser olika lärare och forskare om aktuella frågor.

Den sydliga delen, Staden, ansluter till caféet i Stora Logen och utgör parkens entré. Karaktären på området är strikt, tätt och skuggat med miljöer och växtlighet som passar i urbana sammanhang. Via Staden kommer du sedan in i Trädgården, ett öppet område med friare former som domineras av vackra häckar och rabatter med perenner. Längre norrut ligger experimentfältet Odlingen, med den befintliga Oktogonpaviljongen och Parken, som är ett öppet landskapsrum med exotiska planteringar av bl.a. Rododendron, Azaleor och Magnolia.

I anslutning till Trädgården ligger den häckomslutna skogsträdgården Ullbo Woodland Garden med en mängd intressanta och vackra barrväxter som är en del av Kunskapsparken. I paviljongen hittar du information om parken och forskning vid SLU. Det finns möjlighet att boka guidning.

 
Faciliteter

Handikapp:
handikapparkering
handikapptoalett
tillgängligt med rullstol
 

FLER EVENEMANG & AKTIVITETER

+
Start / Göra / Göra / Ultuna Kunskapspark