You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
GÖRA Midsommar

Fira midsommar i Uppsala

Sverige har firat midsommar i många hundra år. Idag är midsommarafton en av årets största högtider och en mycket uppskattad svensk tradition. I Uppsala är det många midsommarevenemang som är öppna för allmänheten.

Kort historik

På sommaren, när dagarna är som ljusast, firar svenskarna midsommarafton. 2018 infaller midsommar den fredagen den 22 juni. Någon form av firande vid tidpunkten för sommarsolståndet har förekommit långt tillbaka i tiden, långt innan Sverige blev kristnat, men exakt hur det firades vet vi inte.

Det är tradition på midsommar att plocka blommor och björkris. Av dessa binder vi blomsterkransar till håret och smyckar också midsommarstången. På midsommar äter vi sill, färskpotatis och jordgubbar. Vi klär oss i folkdräkt och somriga kläder, leker traditionella lekar, spelar musik och har trevligt med vänner och familj. 

Läs mer om midsommarfirande på sweden.se

Midsommarfiranden i Uppsala

I och runt om Uppsala kan du fira en traditionell midsommar med dans runt stången, lekar och musik. I vår evenemangskalender finns alla aktuella midsommarevenemang, listan uppdateras löpande. 

 

Bo på hotell eller vandrarhem i Uppsala

Här finns boenden i olika prisklasser och för alla smaker. Välj mellan flera hotell och vandrarhem, från moderna hotell i stadskärnan till charmiga rum på landsbygden.
Sök och boka ditt boende via Booking.com.

Resa till Uppsala under midsommarhelgen

Det är lätt att ta sig till Uppsala oavsett om du reser med bil, buss eller tåg. Läs mer på sidan Resa till Uppsala.

Öppettider under midsommar

Under midsommar har flera butiker och sevärdheter runtom i Uppsala begränsade öppettider. Kontakta gärna Uppsala Tourist Center om du har frågor om tillgänglighet runt midsommar.  

Kontakt: Tel +46 18 727 48 00, info@destinationuppsala.se 

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Midsommar