You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Göra Sportlov

Sportlov i Uppsala

Ska du spendera sportlovet i Uppsala? Ta med dig familjen och välj bland roliga och spännande aktiviteter och evenemang.

Utforska stadens många museum

Den 20–26 februari är det sportlov i Uppsala. Många av stadens museum och sevärdheter arrangerar roliga aktiviteter under veckan.

I Uppsala domkyrka kan sportlovslediga barn lära sig hur en domkyrka byggs. På Gustavianum ordnas guidningar och pyssel där barn får gå i arkeologernas fotspår och leta uråldriga skatter i Nildalen

Snöskulpturfestival i Vasaparken

I Vasaparken kan du tillsammans med familjens yngre medlemmar vara med och skapa en unik skulpturpark under Barnens Snöskulpturfestival som börjar den 19 februari. I parken finns handledare, verktyg och en värmande brasa. Du mer mer info om festivalen här.

På Biotopia är det även drop-in till verkstaden i biolabbet där ni kan prova på att bygga en egen fågelholk.

Sportlov på biblioteken

Uppsalas bibliotek har många aktiviteter för barn och unga. Under sportlovsveckan arrangeras allt från saga-yoga till leranimationer och brädspel. Hela programmet hittar du här.

Besök Gamla Uppsala

Gamla Uppsala är en vacker plats vintertid. Gör en utflykt, ta en pulkatur på de anrika kungshögarna och besök Gamla Uppsala museum. I museet arrangeras flera aktiviteter för hela familjen under sportlovet. Läs mer om aktiviteterna här på museumet här.

Hela familjen kan åka skridskor

För dig som är skridskosugen finns det gott om naturisar och spolade banor runtom i Uppsala. Här hittar du en lista på skridskobanor i Uppsala.

Fler tips på vinteraktiviteter

På vår vintersida finns flera tips på sportiga utomhusaktiviteter i Uppsala. Läs mer om vinteraktivteter i Uppsala.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Sportlov