You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
GÖRA Valborg i Uppsala

Fira Sveriges Valborg i Uppsala

Sista april, Valborgsmässoafton, är en av årets största högtider i Uppsala och en riktig folkfest. Upplev klassiker som forsränningen, sillunch, vårkonserter och mycket mer. Kom och fira Sveriges valborg i Uppsala!

Några av höjdpunkterna under Valborg

Kl. 10.00: Forsränningen. Tiotusentals förväntansfulla åskådare kommer att ha samlats längs med Fyrisån i väntan på startskottet och de 120 flottarnas färd genom forsens fall.

Kl. 11.45: Sillunch på Uppsala Konsert & Kongress. Som traditionen bjuder dukas restaurangen upp med allt som hör till en äkta sillunch – långbord, mat och dryck, sånganförare, vårsånger och underhållning.

Kl. 15.00: Mösspåtagningen i Carolinabacken. Universitetets rektor höjer sin vita studentmössa från balkongen, vilket ger signal till mösspåtagning. 

Kl. 15.02: Orphei Drängar sjunger traditionsenligt in våren. OD bjuder på en kavalkad av klassiska vårsånger som "Glad såsom fågeln", "Majsång" och "Längtan till landet". Nytt för i år är att konserten kommer att vara vid Carolina Rediviva. Konserten är gratis.

Kl. 21.00: Allmänna sången framför vårsånger vid Gunillaklockan.

Gå till en majbrasa på kvällen

På polisens webbplats finns en lista över de majbrasor som har fått tillstånd av polisen. Dessa publiceras några dagar innan Valborg.

Mer information om hela Sveriges valborg

På webbplatsen www.valborgiuppsala.se finns mer information om sista april i Uppsala.

Se filmen från Valborgsfirandet i Uppsala 2014

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Valborg i Uppsala