You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Göra Vinteraktiviteter i Uppsala

Vinteraktiviteter i Uppsala

Isblå himmel, sol och gnistrande snö, staden klär i vinterskrud. Uppsala är minst lika trevligt att besöka på vintern som på sommaren, här finns roliga aktiviteter unika för säsongen.

Åk slalom och snowboard i Sunnerstabacken

Sunnerstaåsen är ett uppskattat friluftsområde för vinteraktiviteter. I Gropbacken finns pulkabackar och på åsidan hittar du Sunnerstabacken för utförsåkning med skidor och snowboard. Under vintersäsongen är backarna upplysta kvällstid och liftkort finns att köpa på plats. På området finns också grillplats med vindskydd, vedförråd, bänkar och bord.

I Uppsala finns många spår för längdskidor

Under vintertid finns flera områden för längdskidåkning. Uppsala kommun preparerar många fina skidspår och förutom motionsslingorna runt om i kommunen finns ytterligare ungefär 11 mil spår. Det längsta sammanhållna spårsystemet hittar du mellan Hågadalen och Hammarskog. Fler skidspår finns t.ex. vid Fjällnora friluftsgård, Röbo, Björklinge friluftsområde och utmed Fyrisån mellan Vilan och Flottsund.

Här hittar du kommunens lista med motions- och skidspår i Uppsala.

Här hittar du också en samlingssida för alla Sveriges skidspår.

Sveriges längsta isslinga för långfärdsskridskor finns här

När Uppsalas sjöisar är säkra plogar kommunen upp för skridskoåkning. 20 kilometer norr om Uppsala hittar du Björklinge friluftsområde med skridskoåkning på Långsjön. I Fjällnora snöröjs sjön Trehörningen och du kan välja mellan olika slingor på mellan 2 och 11 kilometer.

Från Hammarskog åker du längs med en plogad bana runt Dalbyviken eller in till Skarholmens herrgård. Vill du åka en lite längre åktur kan du fortsätta på Vikingaslingan mellan Uppsala och Stockholm, landets längsta isslinga. Den går på isar där snö- och isförhållanden varierar så håll dig underrättad om hur isarna ser ut.

Åk skridskor på spolade isar i Uppsala

Du behöver inte åka långt för att komma till en skridskobana. Runt om i staden finns det banor tillgängliga för allmänheten. Prova t.ex. att åka skridskor på Svandammen.

Här hittar du en lista på skridskobanor i Uppsala.

Prova pimpelfiske på Mälaren

Åk ut till Fyrväpplingen sportfiskecamp eller välj en lämplig plats på Mälaren där du kan njuta av vinterns version av fiske. Gör ett hål i isen och häll upp en kopp varm choklad, sedan är det bara att vänta.

Flera företag erbjuder uthyrning av vinterutrustning

Saknar du utrustning? Då kan du alltid hyra. Fjällnora friluftsområde har uthyrning av långfärdsskridskor, längdskidor och sparkar för dig som behöver.

Behöver du hyra snowboards eller slalomskidor med pjäxor och stavar? Aktivt Uteliv hyr ut skidutrustning för stor och liten.

Fler utomhusaktiviteter i Uppsala

Läs mer om vinteraktiviteter i Uppsala på Friluftfrämjandets webbplats.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Vinteraktiviteter