You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Student Uppsala

Student Uppsala 26 augusti 2016

Välkommen till Uppsala och ett av årets roligaste studentevenemang!

Grattis! Du är en av de 10 000 studenter som börjar en utbildning på något av våra universitet i Uppsala. Vi hoppas att du ska stortrivas här.

Den 26 augusti vill Uppsala kommun tillsammans med Uppsala universitet, SLU och övriga samarbetspartners välkomna dig till din nya studieort och arrangerar evenemanget Student Uppsala. Här får du veta allt om Uppsalas kultur- och idrottsutbud, föreningsliv, kommun, näringsliv och fritidsaktiviteter. Du får även information om hur du får studietiden i Uppsala att fungera på bästa sätt. Allt för att ge dig ett gott första intryck av Uppsala som hemstad, men också för att du ska veta vad Uppsala har att erbjuda dig utanför det traditionella studentlivet.

Årets Student Uppsala arrangeras fredag 26 augusti, i direkt anslutning till Uppsala universitets välkomstmottagning på Uppsala Konsert & Kongress, och avslutas med en konsert med Silvana Imam på nattklubben Birgerjarl.

Program

  • Kl. 11.00–15.00 Student Uppsala i Sal C – Monterutställning, aktiviteter och erbjudanden
  • Kl. 11.00–15.00 Utdelning av konsertbiljetter till konsert på Birgerjarl
  • Kl. 12.00 Välkomstmottagning  i Stora salen (cermoni 1)
  • Kl. 13.15 och 15.15 Guidade bussturer
  • Kl. 14.00 Välkomstmottagning i Stora salen (cermoni 2)
  • Kl. 18.00–21.00 Reccepub
  • Kl. 21.00 Konsert med Silvana Imam, Sveriges just nu hetaste rappartist, på Birgerjarl.


Det är fri entré till hela evenemanget. Till konserten på kvällen krävs att du har hämtat en biljett på monterutställningen.

Konserten med Silvana Imam

Silvana Imam är en av Sveriges absolut populäraste artister just nu. Hon vann ”Årets Textförfattare” på Musikförläggarnas Pris och har även blivit nominerad till Guldmicken på P3 Guld galan 2016.

I slutet av april 2015 släppte Imam kritikerrosade EPn ”Jag Dör För Dig” som bl.a. gästades av Marlene på den frekvent radiospelade låten ”För Evigt”. 

Efter att ha turnerat hela sex länder under sommaren 2015 med "Jag är Naturkraft” turnén som tog Silvana till Paris och New York, där hon även fick möjligheten att gästa radioikonen Sway Calloway i "Sway in the Morning" på Sirius XM där hon även framförde låten ”Imam Cobain” live. Efter ett intensivt år så har Silvana nu gått in i studion för att avsluta sitt debutalbum som släpps under våren 2016.

Missa inte Silvana Imam på Student Uppsala och Birgerjarl den 26 augusti! 

Miljömärkt event

Under 2015 klassades Student Uppsala som ”Miljömärkt event ”av Håll Sverige Rent. Detta är någonting vi är stolta över. Vi tar hand om miljön, både närmiljön och miljön i ett större perspektiv.  Vi kommer att arbeta aktivt med att minskad miljöpåverkan och ökad trivsel för dig som besökare även under 2016. 

Vill du vara samarbetspartner?

Är ditt företag/förening intresserad av att finnas på plats under monterutställningen? Vänligen kontakta Linda Eriksson, projektledare.
tel: +46 18 727 13 42 
E-posta Linda Eriksson

* Programmet kan komma att ändras, finalt program beslutas 31 maj 2016.

Studera i Uppsala

Läs mer om studentlivet i Uppsala.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Student Uppsala