You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Student Uppsala

Student Uppsala 26 augusti 2016

Välkommen till Uppsala och ett av årets roligaste studentevenemang!

Grattis! Du är en av de 10 000 studenter som börjar en utbildning på något av våra universitet i Uppsala. Oavsett om du fick ditt antagningsbesked i juli eller augusti eller om du gjort en sen anmälan hoppas vi att du ska stortrivas här.

Den 26 augusti vill Uppsala kommun tillsammans med Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och övriga samarbetspartners välkomna dig till din nya studieort och arrangerar evenemanget Student Uppsala. Här får du veta allt om Uppsalas kultur- och idrottsutbud, föreningsliv, kommun, näringsliv och fritidsaktiviteter. 

Få hjälp med det praktiska

Som ny student är det många praktiska saker som måste fixas. Kanske behöver du hjälp med att hitta en studentbostad, hitta ett extrajobb eller helgjobb, teckna ett telefonabonnemang, hitta en tandläkare eller lära dig hur du reser smart med UL:s bussar och tåg. Under mässan finns flera företag på plats för att ge dig information om hur du får studietiden i Uppsala att fungera på bästa sätt. Allt för att ge dig ett gott första intryck av Uppsala som hemstad.

Hitta rätt bland alla träningsanläggningar

Under mässan får du också veta vad Uppsala har att erbjuda dig utanför det traditionella studentlivet. På mässan finns möjligheten att träffa representanter från olika gym, idrottsföreningar, yogacenter och danscenter. De hjälper dig att hitta rätt bland alla träningsanläggningar och idrottsföreningar om du gillar att träna eller röra på dig.

Få en glimt av Uppsalas kulturutbud

Uppsala har ett rikt kulturutbud. På plats finns det möjlighet att ta del av höstens utbud på Reginateatern. Även Uppsala Internationella kortfilmsfestival finns där för att presentera sitt utbud samt för att hitta filmnyfikna volontärer. Perfekt när du behöver koppla av från studierna eller för att koppla ihop olika kultuttryck med det du studerar.

Lär känna Uppsalas föreningsliv

Som student i Uppsala finns det 13 nationer som du kan engagera sig i. Men det finns även mängder av föreningar att aktivera sig i vid sidan om nationslivet. Träffa representanter från RFSU, Röda korset och Rädda barnen och lär dig hur du kan enagagera dig ideellt.

Hitta studenterbjudanden och rabatter

Att få ekonomin att gå ihop under studietiden kan vara utmanade. Studeilån och studiebidrag ska räcka till allt. Vi har därför bjudit in Studenthäftet och Studentkortet som samlar hundratals rabatter från både lokala, nationella och globala företag. Under mässan kan du ta del av deras samlade rabatter. Det ger dig större möjlighet att få ekonomin att gå ihop.

Besök oss på Uppsala & Konsert och kongress

Årets Student Uppsala arrangeras fredag 26 augusti, i direkt anslutning till Uppsala universitets välkomstmottagning på Uppsala Konsert & Kongress, och avslutas med en konsert med Silvana Imam på nattklubben Birgerjarl.

Program

  • Kl. 11.00–15.00 Student Uppsala i Sal C – Monterutställning, aktiviteter och erbjudanden (Utdelning av konsertbiljetter till konsert på Birgerjarl)
  • Kl. 12.00 Välkomstmottagning  i Stora salen (ceremoni 1)
  • Kl. 13.15 och 15.15 Guidade bussturer
  • Kl. 14.00 Välkomstmottagning i Stora salen (ceremoni 2)
  • Kl. 18.00–21.00 Reccepub
  • Kl. 21.00 Konsert med Silvana Imam, Sveriges just nu hetaste rappartist, på Birgerjarl.

Fri entré även för dig utan kårlegitimation

Det är fri entré till hela evenemanget. Du behöver därmed inte ha skrivit in dig på någon nation, ha kårleg, nationskort, mecenatkort eller någon studentlegitimation. Till konserten på kvällen krävs dock att du har hämtat en biljett på monterutställningen som pågår under dagen. För dig som ska gå på Reccepubb eller spelningen med Silvana Imam på Birgerjarl gäller 18 års åldersgräns. Medtag därför giltig ID-handling. 

Konserten med Silvana Imam

Silvana Imam är en av Sveriges absolut populäraste artister just nu. Hon vann ”Årets Textförfattare” på Musikförläggarnas Pris och har även blivit nominerad till Guldmicken på P3 Guld galan 2016.

I slutet av april 2015 släppte Imam kritikerrosade EPn ”Jag Dör För Dig” som bl.a. gästades av Marlene på den frekvent radiospelade låten ”För Evigt”. 

Efter att ha turnerat hela sex länder under sommaren 2015 med "Jag är Naturkraft” turnén som tog Silvana till Paris och New York, där hon även fick möjligheten att gästa radioikonen Sway Calloway i "Sway in the Morning" på Sirius XM där hon även framförde låten ”Imam Cobain” live. Efter ett intensivt år så har Silvana nu gått in i studion för att avsluta sitt debutalbum som släpps under våren 2016. 

Miljömärkt event

Student Uppsala har fått diplomeringen ”Miljömärkt event” av stiftelsen Håll Sverige Rent. Detta är någonting vi är stolta över. Vi tar hand om miljön, både närmiljön och miljön i ett större perspektiv. Vi arbetar aktivt med att minskad miljöpåverkan och ökad trivsel för dig som besökare.

Vill du vara med och bidra till att minska evenemangets miljöpåverkan ytterligare? Åk gärna kollektivtrafik eller cykla till Student Uppsala. Busstider hittar du på ul.se och cykelparkering finns längst utanför Uppsala Konsert & Kongress.

Har du frågor om arrangemanget?

Vänligen kontakta Linda Eriksson, projektledare.
tel: +46 18 727 13 42 
E-posta Linda Eriksson

Studera i Uppsala

Läs mer om studentlivet i Uppsala.

Karta till Uppsala Konsert & Kongress

Karta till Birgerjarl

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Student Uppsala