You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
NYHETER FRÅN MÖTESINDUSTRIN

BÄSTA svenska klimatstad 2013

Världsnaturfonden, WWF utsåg tisdagen 12 mars Uppsala till svensk klimatstad 2013. Därmed vinner Uppsala den svenska delen i den globala utmaningen Earth Hour Capital.

Uppsala fick priset för sitt långsiktiga och framsynta arbete med bredd och spets inom klimat, förnybara bränslen och hållbarhet. Världsnaturfonden lyfter fram några särskilt goda initiativ som står som föredöme.  Dessa är Uppsala klimatprotokoll, arbetet med att få fler att välja kollektivtrafik som drivs med förnybar energi och det kommande bostadsområdet Östra Sala backe.

Förebild inom hållbar utveckling
WWF skapade Global Earth Hour Capital för att visa upp städer och kommuner i Sverige och världen som kan vara inspirerande förebilder inom hållbar stadsutveckling. De andra finalisterna i Sverige var Stockholm och Malmö.

– Vi är förstås väldigt glada och hedrade av utnämningen. Kommunen prioriterar arbetet med klimatfrågor och ser fram emot att utveckla ännu bättre arbetsmetoder. Samarbetet med alla medborgare, företag och organisationer i Uppsala är viktigt för att vi ska nå målen. Tillsammans når vi lägre, som Uppsala klimatprotokoll uttrycker det, säger Fredrik Ahlstedt (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ett viktigt erkännande
– Det är mycket glädjande att vi får detta erkännande av Världsnaturfonden för vårt ambitiösa och metodiska sätt att jobba med miljö- och klimatförbättringsarbete inom Uppsala kommun. Att vi redan är bäst i landet inom detta område samtidigt som vi i år också bland annat lanserar ett nytt miljö- och klimatprogram, ett vattenprogram och ett cykelprogram stärker vår position som en ledande kommun i landet inom miljö och klimatområdet, säger Stefan Hanna (C), kommunalråd med bland att ansvar för miljö- och klimatutvecklingen.

Uppsala Convention Bureau och evenemangslots

loading
+
Start / Möten och evenemang / Uppsala Bästa klimatstad