You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish

Content Producer

Destination Uppsala söker content producer. Vi söker dig som vill vara med och skapa engagerande och inspirerande innehåll och berättelser som lyfter fram och marknadsför Uppsala.

Om bolaget

Destination Uppsala är ett bolag helägt av Uppsala Kommun, och är en del av avdelningen Näringsliv & Destination inom Uppsala kommun.

Det primära uppdraget är att marknadsföra Uppsala som destination för valda marknader och målgrupper samt skapa intäkter och utveckling för den lokala besöksnäringen. Destinationsbolaget ansvarar för att bedriva stadens turistinformation, projektleda kommunens större evenemang samt för att i samarbete med näringen utveckla mötes- och evenemangsindustrin via Uppsala Convention Bureau. Bolaget ansvarar även för besöksnäringsfrågor inom Platsvarumärke Uppsala.

Om tjänsten

Som content producer/innehållsproducent ansvarar du för att skapa inspirerande innehåll till våra digitala kanaler samt arbeta med grafisk produktion för både tryck och digitalt. I din roll kommer du att själv skapa innehåll om Uppsala så som att visa upp attraktiva besöksmål, aktiviteter, möten och aktuella evenemang, vilket betyder att du i perioder kommer vara mycket ute i rörelse.

Arbetsuppgifter:

• producera text, bild och video för digitala kanaler
• grafisk produktion för tryck, display och banners
• publicera innehåll på webb och i sociala medier
• bild- & filmredigering
• korrekturläsning
• löpande webbredigering
• löpande hantering av mediebank
• medverka under evenemang
• andra eventuella arbetsuppgifter tilldelade av marknadschef eller ledning

Du kommer att arbeta i ett kreativt team bestående av sju personer och rapporterar till bolagets marknadschef. Enhetens ansvarsområden omfattar marknadsföring av Uppsala, samverkan med besöksnäringen samt turistinformation till stadens besökare. Tjänsten arbetar närmast frågor kring destination men ditt uppdrag kommer även att innefatta innehållsskapande för näringsliv, och fokus kan komma att ändras över tid.

Arbetet är till stor del förlagt på vårt kontor i Uppsala under kontorstid, men innebär även en hel del tid ute hos lokala aktörer och besöksmål, med viss oregelbunden arbetstid.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant utbildning från universitet/högskola, YH eller privat aktör t.ex. Berghs School of Communications eller Hyper Island, samt med minst 1-års erfarenhet av liknande tjänst. Du har god erfarenhet av grafisk produktion i Adobe Creative Cloud (InDesign, Illustrator, Photoshop) samt erfarenhet av enklare filmproduktion i Premiere Pro.

Vi ser att du är driven, kreativ och gillar att ta egna initiativ. Du är en person som entusiasmerar och får med dig andra när du ser tillfället till en bra story och kan skapa innehåll anpassat efter kanal. Du har en god känsla för komposition och berättande i såväl rörligt format som i bild. Vi tror att du gillar att arbeta med många projekt samtidigt och mot satta deadlines. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar.

God förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska är nödvändigt. Kan du flera språk så är det meriterande.

Upplysningar

Vi välkomnar ansökningar som innehåller arbetsprover eller portfolio.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Marknadschef Helena Bovin 070 749 71 15

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
HR-specialist Jessica Ededal 018 727 12 92

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Sista ansökningsdag: 2019-03-03

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Bolaget tillämpar provanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: Omgående
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet här

 


+
Start / Om bolaget / Lediga tjänster / Content producer