You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish

Turistinformatörer

Destination Uppsala söker turistinformatörer

Vi utvecklar Uppsalas framtida besöksmottagande och söker ett antal turistinformatörer för sommaranställning. Vi söker dig som brinner för Uppsala och vill vara med och möta våra besökare för att informera och inspirera dem att uppleva mer.

Du är en framåt och säljande person som gillar att möta människor. En riktig mästare på att inleda samtal och med en personlighet som entusiasmerar och inspirerar. Vi tror att du brinner för Uppsala och allt som finns att uppleva här. Du är van att ta egna initiativ och arbeta självständigt i växelvis tempo, och inte minst, du gillar att arbeta utomhus och i varierande miljöer.

Turismkunskap om Uppsala, Uppsala Kommun och Uppsala Län är nödvändigt för tjänsten, därför ingår introduktionsutbildning och en utbildningsdag med platsbesök på utvalda besöksmål i samband med anställning.

Heltid/deltid från april – oktober. Schemalagd arbetstid efter behov både vardagar och helger. Du förväntas arbeta minst 6 veckor under perioden juni- september. Det finns även möjlighet till timanställning under helger övrig tid på året.

Ditt uppdrag

Som turistinformatör kommer du att arbeta med turistinformation genom olika kanaler, såväl fysiska som digitala. Huvuduppgiften är att söka upp och möta besökare för att guida dem rätt och inspirera dem att uppleva mer av Uppsala.
Vi jobbar med mobil turistinformation vilket innebär att vi möter besökare på platser där de befinner sig så som utvalda besöksmål, evenemang och möten. Arbetet sker både inomhus och utomhus och du kommer att röra dig mellan olika platser under ett arbetspass.

Arbetsuppgifter:

  • informera, inspirera och ge god service till Uppsalas besökare
  • turistinformation via digitala kanaler och telefon
  • aktiv och uppsökande turistinformation på utvalda platser, besöksmål och evenemang i och omkring Uppsala samt via vår turistinformationsrobot, Robot Double 2
  • leverera material och service till InfoPoints och övriga besöksmottagare
  • enkätundersökningar
  • andra eventuella arbetsuppgifter tilldelade av projektledare eller ledning


Du kommer att arbeta i ett utåtriktat team av turistinformatörer och tillhör enheten marknad & kommunikation. Enheten arbetar med marknadsföring av Uppsala, samverkan med besöksnäringen samt turistinformation till stadens besökare.
Tjänsten utgår ifrån centrala Uppsala eller Gamla Uppsala men med flexibilitet att ha sin tjänstgöring på andra platser i Uppsala kommun. Schemalagd arbetstid vardagar och helger.

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har gymnasieutbildning gärna med inriktning eller påbyggnadsutbildning inom turism, historia eller kulturarv. Du har viss tidigare arbetserfarenhet från serviceyrke eller försäljning. Vi ser erfarenhet från studier eller arbete i utlandet som meriterande. Du ska kunna uttrycka dig flytande på svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är om du har kunskap inom fler språk. God Uppsalakännedom är en tillgång.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
John Ringh, Projektledare Besöksmottagande, 018-727 48 86.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Destination Uppsala är ett bolag helägt av Uppsala Kommun, och är en del av avdelningen Näringsliv & Destination inom Uppsala kommun.
Det primära uppdraget är att marknadsföra Uppsala som destination för valda marknader och målgrupper samt skapa intäkter och utveckling för den lokala besöksnäringen. Destinationsbolaget ansvarar för att bedriva stadens turistinformation, projektleda kommunens större evenemang samt för att i samarbete med näringen utveckla mötes- och evenemangsindustrin via Uppsala Convention Bureau. Bolaget ansvarar även för besöksnäringsfrågor inom Platsvarumärke Uppsala.

Läs mer här

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid april - oktoberOmfattning: 25-100%Tillträde: Enligt överenskommelseLönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet


+
Start / Om bolaget / Lediga tjänster / Turistinformatörer