You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
GÖRA Aktiviteter för barn och familjer

Aktiviteter för barn och familjer i Uppsala

I Uppsala finns det gott om roliga och spännande aktiviteter för alla åldrar, både för barn och vuxna.

Färdas tillbaka flera miljarder år under ett besök på Evolutionsmuseet, upptäck och upplev naturen på Biotopia eller ta en tur med Lennakatten längs med en av Sveriges vackraste järnvägar.

I Uppsala finns det gott om äventyr, roliga aktiviteter och evenemang för barn och deras föräldrar. I rutan tipsar vi om sådant som du kan göra tillsammans med hela familjen.

Här bor Pelle Svanslös, Uppsalas kändaste katt

Du har säkert hört talas om Pelle Svanslös, katten som en råtta bet av svansen på. Pelle är Uppsalas mest kända katt, men också den snällaste. Om du har tur kanske du träffar honom när du promenerar längs med Åsgränd och i området vid Öfre Slottsgatan. Om inte kan du i alla fall stanna till vid Pelle Svanslös lekplats som ligger i parken bredvid hans hem. Både barn och vuxna kan också gå en guidad tur i Pelles tasspår, mer information om vandringen får du hos Go Adventure. 

Här kan du läsa mer om Pelle Svanslös Uppsala.

Busa på en av Uppsalas många lekplatser

Många av Uppsalas lekplatser har spännande teman, som djungel, cirkus eller bondgård. På Uppsalas kommuns webbplats hittar du mer information om lekplatser, samt en karta till dem. 

Evenemang för barn och familjer

I vårt evenemangskalendarium hittar du roliga evenemang för stora och små.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Barn och familjer