You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Sevärdheter Park/Trädgård

SLU Kunskapsparken

En pedagogisk park med stor mångfald av växter

 
 

Det nya Campus Ultuna, som hör till Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), har sakta men säkert växt fram. Kunskapsparken utgör en del av det området och fungerar som en 20 000 kvm stor lärobok i ämnet Landskapsarkitektur. Parken används även för rekreation och representation. Parken har många olika karaktärer, här hittar du hittar en stor variation av växter, växtarrangemang, markmaterial och -utrustning. Det finns också olika trädgårdsanknutna experiment och under vegetationsperioden föreläser olika lärare och forskare om aktuella frågor.

Den sydliga delen, Staden, utgör parkens entré. Karaktären på området är mer formellt med miljöer och växtlighet som passar i urbana sammanhang. Via Staden kommer du sedan in i Trädgården, ett öppet område med friare former som domineras av vackra häckar och rabatter med perenner. Längre norrut ligger experimentfältet Odlingen med bland annat en testanläggning för alternativ till gräsmatta samt ett rosarium.

I anslutning till Trädgården ligger den häckomslutna skogsträdgården Ullbo Woodland Garden med en mängd intressanta växter för främst skuggigare lägen. Det finns möjlighet att boka guidning.

 
Faciliteter

Handikapp:
handikapparkering
handikapptoalett
tillgängligt med rullstol
 

FLER EVENEMANG & AKTIVITETER

+
Start / Göra / Göra / SLU Kunskapsparken