You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Göra Kulturella Uppsala

Kulturella Uppsala

Uppsala har i alla tider inspirerat konstnärer, författare och filmskapare. Ett sätt att lära känna staden är att ta del av deras verk och besöka stadens gallerier och museer.

Uppsala har en lång tradition som en författarstad. Om du bokar en stadsvandring i centrala Uppsala kan du uppleva den hem- och studiemiljö som Gustaf Fröding, Karin Boye och Carl Michael Bellman levde i under delar av 1700- och 1800-talets Uppsala. Här kan du även se det hus där August Strindberg en gång hade sitt rum.

Uppsala har också en omfattande filmhistoria. Många kända filmer har spelats in på olika platser i staden, bl.a. klassiker som Fanny och Alexander och Den goda viljan, men också Hollywoodproduktionen The Girl with the Dragon Tattoo. Här kan du vandra i Ingmar Bergmans spår och besöka det hus där han spenderade större delen av sin barndom eller Slottsbiografen dit hans mormor tog med honom på matiné som ung.

Besök ett museum eller ett galleri

Konstscenen i Uppsala är färgstark och mångskiftande. Gå på en visning på Konstmuseet och Bror Hjorths Hus eller besök en utställning på något av stadens många gallerier.

Missa inte heller Uppsala stadsteater eller Reginateatern som erbjuder ett stort utbud av teater, dans och andra former av scenkonst.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Kulturella Uppsala