You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
GÖRA Upplev Linnés Uppsala

Carl von Linné blomsterkungen

I Uppsala kan du besöka trädgårdar, parker och natur i Carl von Linnés anda. Här finns bland annat hans hem och trädgård.

Välkommen att lära känna Linnéstaden Uppsala

– Förundras över allt, även det mest vardagliga, sa Carl von Linné. Linné var före sin tid i mycket. Hans budskap var att du ska iaktta och vara nyfiken på det du ser omkring dig, då kommer du aldrig att ha tråkigt.

Linné är en av världens mest kända vetenskapsmän. I nästan 50 år studerade, forskade, undervisade och levde han i Uppsala. Ingen annan ort i världen kan uppvisa så många spår av honom som Uppsala. Här finns hans historia närvarande i fysiska platser, hus, trädgårdar och exkursionsleder med bevarad flora och fauna. Hans vetenskap lever också vidare på Uppsalas båda universitet där modern biologi och bioteknik är viktiga hörnstenar.

Besök Linnés bostäder och trädgårdar

Utforska Linnés hemstad och upplev det gröna arv han lämnat efter sig. Vandra längs med en av Linnéstigarna till hans sommarbostad i Linnés Hammarby, utforska Linnémuseet som en gång var Carl von Linnés hem eller strosa i Linnéträdgården – en lugn och grönskande oas mitt i staden.

Linnés trädgårdsfest

Varje år vid Linnés födelsedag bjuds det det in till blomstrande fest i Linnéträdgården. Besök marknaden, lyssna på föredrag och upplev en riktig 1700-talsfest.

Vilken av Linnés blommor är du?

Är du en ledare eller föredrar du samarbete? Gör Linnés blomstertest och få reda på vilken blomma som matchar din personlighet. 

 

Läs mer om Linnés Uppsala 

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Linné