You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Göra Natur & Friluftsliv

Natur och friluftsliv i Uppsala

I Uppsala med omnejd hittar du allt från blomstrande ängar, lundar och djupa skogar till ett brett utbud av friluftsaktiviteter.

Lämna asfalt och stadsmyller och ta dig ut till stadens vackra naturområden. Här finns många fina områden för rekreation samt natur- och friluftsupplevelser.

Upptäck stadens grönområden till fots eller på cykel. Årummet, Upplandsleden, Linnéstigarna och Gula stigen… det finns gott om spår och vandringsleder för dig som tycker om att promenera, löpa eller trampa i skön natur och grönska.

För dig som uppskattar friluftslivet väntar nya upplevelser runt hörnet. Det är nära till det mesta och utbudet av aktiviter är stort. Många av stadens friluftsområden är tillgänglighetsanpassade.

Här finns många naturområden och friluftsaktiviteter

Friluftsområden som Hammarskog, Fjällnora och Sunnersta ger service till allmänheten året om. Under sommaren kan du ta del av kilometerlånga motionsspår, bada, fiska, fågelskåda eller paddla kanot. Några har äventyrsbanor, klätterväggar och andra aktiviteter som ger en vildmarksartad upplevelse. På vintern plogas skridskoslingor och skidspår prepareras. Sunnerstabacken har skidbackar med lift för utförsåkning med skidor och snowboard.

Paddla kanot eller kajak

Du som vill paddla kanot eller kajak har många möjligheter, de uppländska kanotlederna är lättpaddlade och säkra. Fyrisån har en vacker kanotled som börjar i Vattholma och avslutas i city.  Du kan också ta en heldagstur 18 kilometer längst med Kolarmoraåns kanotled. Du som är nybörjare kan boka kurser i havskajak eller kanot på friluftsområdena eller via en uthyrning.

För mer information om natur, friluftsområden och motionsspår besök Uppsala kommuns webbplats. I rutan hittar du olika uthyrningar och informationsfoldrar som du kan ladda ner.

INSPIRATION GÖRA

loading
+
Start / Göra / Natur och friluftsliv i Uppsala