You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Välkommen till Uppsala

Välkommen till Uppsala

Bara 30 minuter från Stockholm och 17 minuter från Stockholm Arlanda Airport hittar du Uppsala - en av Sveriges fyra storstäder, med småstadskänsla och personlighet kvar.

Strosa längs med det natursköna Årummet, koppla av på något av stadens caféer eller låt dig hänföras av domkyrkan, som bara är en av våra spännande sevärdheter och en del av Uppsalas rika historia. Här finns Gamla Uppsala med spår av vikingarna och deras förfäder, Nordens äldsta universitet, Carl von Linnés hem och trädgård, och mycket mer.

I Uppsala finns shopping, natur och kultur

Livliga shoppingstråk blandar gallerior, butiker, restauranger och barer. Utanför stadskärnan finns ett varierat utbud av friluftsområden, kulturskatter och köpcentrum. Uppsala erbjuder också mängder av evenemang, från stora konserter och idrottsevenemang till mindre utställningar och visningar. Här arrangeras bl. a. Sveriges största kulturnatt och mer än tjugo stora nationella och internationella tävlingar varje år.

Välkommen hit.

Få svar på dina frågor hos Uppsala Turistinformation

Personalen på Uppsala Turistinformation kan hjälpa dig att boka boende, svara på frågor om hur du enklast tar dig från Stockholm eller Gävle till Uppsala, till exempel, vilka sevärdheter som är öppna och vilka restauranger som fått bäst kritik. Du kan läsa mer om Uppsala Turistinformation här.

TIPS & INSPIRATION I UPPSALA

+
Start / Göra / Välkommen till Uppsala