You seem to be from another country than Sweden. Do you want to browse the site in English?

SvenskaEnglish
Start - Student Uppsala 2017

Student uppsala 2017

Uppsala kommun med samarbetspartners visar stolt vad staden har att erbjuda dig, som ny student i Uppsala, utanför universitets- och nationslivet. Här får du veta allt om Uppsalas kultur och föreningar, näringsliv och fritidsaktiviteter. Träffa nya vänner, lär känna staden och ta del av erbjudande och rabatter. Var med och tävla om fantastiska priser i vårt Uppsala-Quiz, där du bland annat kan vinna kurslitteratur och förstahandskontrakt på ett studentrum!

(Click here for English website)

Program

(Program uppdateras kontinuerligt)

10:00-16:00 - Monterutställning: Uppsala kommun, närings- och föreningsliv i Uppsala.

12:00-12:15 - Föreläsning Viktor Frisk - Så blev ADHD min Superkraft

12:20-12:45 - Boksignering Viktor Frisk  

14:30-14:45 - Finalisterna i tävlingen presenteras

14:45-15:15 - Tävlingen påbörjas

15:15-15:30 - Vinnaren i tävlingen utses

Evenemanget sker parallellt med Uppsala universitets välkomstmottagning och mässa i universitetshuset.

Uppsala universitets program hittar du här

Utställare

Under evenemanget finns företag, föreningar och organisationer på plats för att ge dig information, tips och erbjudanden. Med deras hjälp får du studietiden i Uppsala att fungera på bästa sätt. 

Läs mer om alla utställare här

Tävling - Vinn en bostad!

Var med och tävla i vårt Uppsala-Quiz och svara på frågor om din nya hem-/studiestad. I tävlingen har du chans att vinna en plats i finalen som går av stapeln under evenemanget fredag den 25 augusti kl. 14:30. I tävlingen kan du bland annat vinna ett förstahandskontrakt på ett studentrum hos V-Dala Studentbostäder

Läs mer om tävlingen här

Viktor Frisk - Tävlingsledare och evenemangsvärd

Tävlingsledare och evenemangsvärd är Viktor Frisk. Han är författaren som skrivit succéboken Min superkraft om sitt liv med diagnosen ADHD. Han är även ena halvan av Samir & Viktor som gått till final i Melodifestivalen två gånger. Bortsett från detta inspirerar han hundratusentals människor via sina föreläsningar och sociala medier.

Under evenemanget kommer han hålla en föreläsning där han delar med sig av sina erfarenheter ADHD och hur man lyckas vända en diagnos till en superkraft. 

Läs mer om Viktor Frisk här

Hitta hit

Årets Student Uppsala arrangeras fredag 25 augusti i Universitetsparken, i direkt anslutning till Uppsala universitets välkomstmottagning i Universitetshuset.

Se karta här

Miljömärkt event

Student Uppsala är ett ”miljömärkt event”, certifierat av Håll Sverige Rent. Detta är någonting vi är riktigt stolta över. Vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan och öka trivsel för dig som besökare. Var gärna med och bidra själv genom att cykla, gå eller åka kollektivt till evenemanget.

Mer information om UL:s tidtabeller och buss/tåg hittar du här

+
Student / Start - Student2017